Kamis, 10 Desember 2015

Air minum kami Bukankah Selamat - Anda Perlu Gunakan Air moden Bersuci

Air minum kami Bukankah Selamat - Anda Perlu Gunakan Air moden Bersuci

Air minuman kita tidak selamat. Saya tidak bercakap tentang Zimbabwe sini, di mana orang mati taun dari minum berbahaya air minuman yang tercemar, saya bercakap tentang Amerika Syarikat. Air minuman yang tercemar adalah mengapa begitu ramai orang kini beralih kepada moden teknologi penulenan air untuk memastikan bahawa mereka minum air yang selamat bersih.

Adakah anda terkejut bahawa air kita tidak selamat untuk diminum? Jika anda maka anda juga mungkin terkejut apabila mengetahui bahawa bekalan air perbandaran kita tercemar sehingga 2100 bahan kimia mengikut Ralph Institut Penyelidikan Nader. Dan sehingga 11 pembunuh rumpai menurut satu kajian oleh Kumpulan Kerja Alam Sekitar. Atau bagaimana pula plumbum? Atau bagaimana bahan kimia "diketahui menyebabkan kanser"? Atau bagaimana hormon dari pelbagai ubat-ubatan yang sebahagian daripada kita mengambil setiap pagi?

Maaf, adakah saya menakutkan anda? Jika tidak saya harus, ia adalah jelas bahawa air kita tercemar, dan yang kita minum air yang tercemar ini setiap hari jika kita minum air paip biasa. Ia mungkin tidak membunuh kita dari taun seperti yang berlaku di Zimbabwe sekarang, tetapi ia mungkin menyumbang kepada penurunan yang perlahan oleh penyakit yang menimpa ramai dalam masyarakat kita sekarang. Tiada siapa yang tahu, tetapi saya untuk satu kegunaan moden teknologi penulenan air kerana saya tidak mahu mengambil sebarang risiko dengan kesihatan saya.

Terdapat bukti yang mencukupi tentang plumbum dalam air kita, dan EPA telah menyatakan bahawa plumbum dalam air minuman adalah nombor satu ancaman kesihatan persekitaran kepada kesihatan anak-anak kita. Lead adalah kursus logam berat, dan terdapat logam berat yang lain di dalam air minuman kita juga.

Jadi, jika ini benar-benar menakutkan anda dan anda mula bimbang tentang keselamatan air yang anda dan anak-anak anda boleh minum, anda tidak bersendirian. Teknologi penulenan air telah datang jauh sejak sedekad yang lalu, dan tidak tergesa-gesa untuk menggunakan penapis air dan pembersihan air sehingga orang boleh yakin bahawa mereka minum air tulen.

Walau bagaimanapun jika anda telah mendapat untuk peringkat penyelidikan pelbagai pilihan untuk menapis atau membersihkan air minuman anda, anda mungkin mendapati bahawa memilih kaedah penulenan air yang baik, atau kaedah penapisan air, tidak begitu mudah kerana ia mungkin kelihatan.

Adakah anda ingin pergi untuk osmosis sistem penulenan air terbalik? Mungkin satu sistem penapisan air pasir ditapis. Bagaimana pula dengan penapis arang air atau penapis air karbon, atau penapis air seramik. Mungkin penapis ultraungu atau penapis magnet, atau mengapa tidak penapis air mengion?

Atau mungkin anda hanya boleh membeli air botol, walaupun pada hakikatnya bahawa bukti ialah air botol ada lebih selamat daripada air paip. Jutaan melakukan minum air botol.

Mungkin minum air suling dengan semua mineral yang baik dikeluarkan?

Dan adakah anda memerlukan rumah penapis air keseluruhan, atau mungkin penapis air paip?

Mengelirukan bukan? Ada begitu banyak yang berbeza teknologi penulenan air yang ada bahawa pengguna boleh sukar untuk memilih. Dan pada akhirnya semua keperluan pengguna adalah penapis air yang terbaik, bagaimanapun penapisan dicapai.

Berita baik adalah bahawa ia adalah mustahil untuk membandingkan penapis air. Terdapat makmal yang boleh menguji teknologi pembersihan air yang berbeza untuk setiap pencemar individu, dan beritahu kami berapa banyak setiap pencemar dikeluarkan. Jadi, jika anda bimbang tentang membawa anda boleh mengetahui bagaimana penapis air yang berbeza mengeluarkan plumbum.

Penapis yang baik perlu mengeluarkan lebih 97% daripada kebanyakan bahan cemar.

Jadi, jika anda bimbang tentang kualiti air minuman anda dan anda berfikir untuk menggunakan pembersihan air moden yang anda tidak keseorangan. Dan ada cara untuk membandingkan kedua-dua kecekapan teknologi pembersihan air dan kos.

Dan menghairankan ia tidak penapis air yang paling mahal yang adalah yang terbaik.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar