Kamis, 10 Desember 2015

Beberapa batu buah pinggang Mudah Pemulihan Asli - Bagaimana Lulus Kidney Stone Cepat

Beberapa batu buah pinggang Mudah Pemulihan Asli - Bagaimana Lulus Kidney Stone Cepat

Jika anda membuka almari atau peti sejuk anda, anda mungkin merenung banyak batu karang mudah ubat semula jadi dan tidak tahu. Malangnya, kebanyakan orang berfikir bahawa air adalah satu-satunya cara untuk mengepam atau lulus batu karang. Walaupun air adalah sangat bermanfaat, terdapat ubat-ubat lain yang anda boleh cuba untuk lulus batu anda dengan cepat.

Fakta! Penyelidikan kesihatan semula jadi telah menunjukkan kesahihan banyak ubat semula jadi yang ramai doktor masih TIDAK mengesyorkan.

Jika anda mengalami penyakit yang sakit batu karang, berikut adalah 10 rahsia bahawa kebanyakan penghidap tidak pernah cuba.

Bagaimana untuk Lulus Batu Buah Pinggang dengan Pemulihan semula jadi

1. Jelas sekali air minum adalah sangat penting. Tetapi berapa banyak dan apa jenis? Anda harus cuba untuk minum 2 cawan air bagi setiap 2 jam anda terjaga. Dan kerana air suling adalah mineral bebas, minum jenis air akan memberi manfaat kepada buah pinggang anda.

2. Anda juga perlu mendapatkan banyak serat dalam diet anda. Fiber semulajadi menghilangkan kalsium dan oxalate dalam air kencing anda, yang akan mengurangkan risiko batu. Cuba makan semangkuk emping bran untuk sarapan pagi.

3. Magnesium adalah mineral yang sangat penting untuk pesakit batu karang. Satu kajian mendapati bahawa kekurangan magnesium adalah sangat biasa pada pesakit. Ia juga menunjukkan bagaimana menambah magnesium menurun secara drastik peluang anda untuk mengalami batu karang. Cuba makan beberapa keping roti gandum (bukan putih).

4. Anda juga perlu mengurangkan pengambilan garam anda dengan segera. Tahap yang tinggi natrium yang berkaitan dengan kedua-dua tekanan darah tinggi dan batu karang.

5. Salah satu ubat yang telah popular adalah daun melukakan hati. Daun Jelatang telah terbukti untuk menjaga air kencing mengalir melalui badan dengan cepat (diuretik). Minum teh daun melukakan hati telah memberi manfaat kepada ramai pesakit.

6. satu vitamin penting yang anda perlukan jika anda mengalami batu karang adalah vitamin A. Vitamin A adalah penting untuk fungsi buah pinggang yang betul. Makan lobak beberapa sehari boleh melakukan silap mata!

7. Ironinya, tidak mendapat kalsium yang cukup sebenarnya boleh menyebabkan risiko yang lebih besar batu kalsium buah pinggang. Oleh itu, adalah penting bagi anda untuk menambah kalsium (sekurang-kurangnya 1000 mg setiap hari) atau minum 2-3 gelas susu setiap hari.

8. oxalates menyebabkan batu karang. Oleh itu, adalah penting untuk mengurangkan jumlah oxalates dalam badan anda. Anda boleh melakukan ini dengan hanya menambah vitamin B6 setiap hari.

9. Senaman juga bermanfaat untuk lulus batu karang. Terdapat beribu-ribu manfaat daripada senaman dan curahan batu adalah salah satu daripada mereka. Anda harus cuba untuk bersenam sekurang-kurangnya 5 kali seminggu.

10. Cuba asid fosforik! Satu ubat asid fosforik telah amat popular dan sangat berkesan. Asid fosforik kadang-kadang dimasukkan ke dalam minuman tertentu untuk mewujudkan rasa sitrus. Ironinya, asid ini juga dimasukkan ke dalam produk pembersihan (tidak makan!) Untuk memecahkan kalsium membina-up. Adakah anda tahu bahawa batu karang yang terdiri daripada kalsium?

Pas Batu buah pinggang anda dalam Waktu

Tidak ada komentar:

Posting Komentar