Kamis, 10 Desember 2015

Mengapa Natural Medicine?

Mengapa Natural Medicine?

Saya sering mendengar variasi soalan ini, "Mengapa saya perlu memilih seorang doktor semula jadi lebih MD tradisional saya?" Sebahagian daripada jawapannya terletak pada satu lagi soalan, "Apa yang perubatan semula jadi?"

Perubatan semula jadi adalah satu disiplin yang menekankan keupayaan badan untuk memulihkan diri sendiri dan mengekalkan dirinya pada kesihatan yang optimum. Doktor naturopathic menggunakan herba dan makanan untuk merangsang proses penyembuhan badan dan bukan hanya menggunakan ubat-ubatan untuk merawat gejala penyakit. Simplistically, perubatan semula jadi boleh dianggap sebagai pengurusan kesihatan dan bukan pengurusan penyakit.

Jadi, dengan memilih perubatan semula jadi, seseorang itu memilih untuk mengamalkan pencegahan, pendekatan proaktif untuk kesihatan dan bukan pendekatan reaktif - menunggu sehingga masalah kesihatan timbul dan kemudian mendapat rawatan. Dia juga telah membuat pilihan untuk menangani punca kepada isu-isu kesihatan dan bukan hanya merawat gejala. Itu bukan untuk mengatakan bahawa perubatan semula jadi tidak merawat gejala; ia berlaku. Sebagai contoh, seseorang itu komited untuk perubatan semula jadi mungkin mengambil St. Johns Wort bukannya ubat farmaseutikal sintetik untuk memerangi tanda-tanda kemurungan.

Itu juga bukan untuk mengatakan bahawa seseorang yang memilih perubatan semula jadi mempunyai untuk menolak perubatan tradisional. Ini bukan satu sama ada / atau keadaan. Perubatan semula jadi dan ubat allopathic tradisional boleh dan perlu wujud sebelah menyebelah, tetapi seimbang.

Pengamal naturopathic percaya kepada keupayaan badan untuk memulihkan diri sendiri. Dengan memberi tumpuan kepada pengukuhan dan mengimbangi sistem badan - imun, saraf, hormon, dan detoksifikasi - penyembuhan berlaku dan kesihatan dapat dicapai semula. Sejak naturopaths mendekati setiap pesakit secara holistik, mereka melihat mendedahkan dan merawat ketidakseimbangan asas, seperti pemakanan, bukan sekadar merawat gejala kesihatan menyampaikan. Merawat gejala yang boleh menjadi bantuan band cepat, tetapi menangani punca asas akan membantu kembali badan kepada keadaan asal kesihatan yang optimum.

Perubatan semula jadi bukan peluru perak, pendekatan menetapkan ajaib. Farmaseutikal A boleh memberikan kelegaan yang cepat daripada gejala, tetapi adakah ia menyediakan penawar? Mungkin, mungkin tidak. Walau bagaimanapun, kesan yang hebat dengan perubatan semula jadi boleh datang daripada perubahan tingkah laku positif dan kegigihan yang diperlukan untuk mengekalkan perubahan ini cukup lama untuk badan untuk bertindak balas.

Jika anda percaya dalam konsep kesihatan yang ideal, membangunkan kesihatan yang optimum, dan pencegahan penyakit, mungkin anda perlu mengambil kira perubatan semula jadi sebelum lawatan anda yang akan datang ke doktor.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar