Kamis, 10 Desember 2015

Pemulihan Rumah untuk Penyembuhan Cirit-birit

Pemulihan Rumah untuk Penyembuhan Cirit-birit

Kebanyakan kes cirit-birit berlaku selepas makan makanan yang dijangkiti. Puncanya mungkin radang usus besar yang biasanya hilang dalam tempoh satu atau dua hari. Serangan yang berpanjangan boleh menjadi serius dan orang-orang lemah seperti bayi dan orang tua adalah sangat berisiko, kerana kehilangan cecair boleh menyebabkan dehidrasi yang teruk.

Apa Doktor Asli Mengesyorkan

Perundingan Practitioners cenderung untuk merasakan bahawa cirit-birit adalah tindak balas semula jadi badan kepada bahan-bahan yang tidak diingini, dan sebagainya tidak boleh ditangani oleh suppressants seperti kaolin untuk sekurang-kurangnya 36 jam. Tetapi kepentingan mengelakkan kehilangan cecair badan dengan mengikuti pengambilan cecair sentiasa ditekankan.

Orang ramai dinasihatkan untuk mengelakkan makanan untuk 24 jam, dengan mengambil hanya air mineral atau 2 sudu besar jus epal di tetap 15-30 minit selang. Apabila tanda-tanda reda, nasihat ini adalah untuk makan beras rebus dan air, jus sayur-sayuran atau sup.

Yogurt Live membantu memulihkan bakteria di dalam usus besar. Kembali secara beransur-ansur kepada makanan pejal lain seperti lobak merah kukus, pisang, telur rebus, dan kemudian perlahan-lahan meneruskan diet yang normal. Sekiranya kanak-kanak nasihat adalah untuk puri makanan dalam pengisar.

Perubatan Herba: Herba nasihat mengambil kapsul minyak bawang putih sekali atau dua kali sehari jika puncanya ialah jangkitan ringan, dan 4/3 sudu penuh tiga masa harian penyerapan Agrimony, pisang atau geranium, dengan sedikit kayu manis serbuk, halia atau dihancurkan biji jemuju. Menggunakan 600 ml air 30 gram herba yang dicincang. Cover, rebus, tunggu 15 minit dan ketegangan.

The View Konvensional

Seperti ahli terapi alternatif, doktor mungkin akan mengesyorkan siar dan banyak cecair, membolehkan serangan reda secara semula jadi. Walau bagaimanapun dalam kes-kes yang teruk, antibiotik, atau penahan yang ditetapkan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar