Kamis, 10 Desember 2015

Presiden Obama dan Masa Depan Asli dan Penjagaan Kesihatan Holistik

Presiden Obama dan Masa Depan Asli dan Penjagaan Kesihatan Holistik

Pencegahan Penjagaan Kesihatan: Amerika Arah Baru

Doktor naturopathic dan profesional penyembuhan holistik di seluruh negara teruja dan berharap tentang rancangan Presiden baru untuk mengubah sistem penjagaan kesihatan. Cadangan pelan pembaharuan penjagaan kesihatan Presiden Obama, menjelaskan secara terperinci mengenai BarackObama.com, menonjolkan pendidikan kesihatan dan ubat pencegahan sebagai dua strategi penting bagi mengurangkan luar kawalan kos penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat. Pakar-pakar perubatan naturopathic, doktor perubatan Cina, pengamal perubatan holistik dan profesional kesihatan yang lain menjangka kerajaan akan memulakan program-program yang menggalakkan gaya hidup sihat dan kesedaran peningkatan pemakanan, makanan tambahan, pemeriksaan pencegahan dan banyak lagi.

Natural Health Care Berita Watch

Sejak kejatuhan 2008, doktor naturopathic dan pengamal perubatan alternatif telah berhati-hati menonton dan kritis menganalisis komen, cadangan dan pembentangan idea-idea pembaharuan penjagaan kesihatan Presiden Obama. Pada 26 September, 2008 penulis Neil Osterweil melaporkan mengenai calon-calon presiden dan pelan pembaharuan penjagaan kesihatan mereka untuk Medscape News Perubatan. Osterweil dibincangkan McCain dan Obama merancang untuk membentangkan strategi mereka untuk pembaharuan penjagaan kesihatan kepada New England Journal of Medicine untuk penilaian. Rancangan Obama mencadangkan satu penyelesaian yang lebih umum yang termasuk kedua-dua penyertaan awam dan swasta. Menurut artikel Osterweil, salah satu daripada tiga matlamat utama yang digariskan dalam pelan itu adalah "penekanan kepada pencegahan penyakit dan mengekalkan kesihatan."

A 16 September, 2008 artikel di dalam Wall Street Journal bertajuk "Mengapa Rancangan Kesihatan Obama Adakah Lebih Baik" juga menggariskan butir-butir pelan penjagaan kesihatan reformasi pentadbiran Obama. Menurut Wall Street Journal, "Cadangan Senator Obama akan memodenkan sistem semasa kami penjagaan kesihatan majikan dan kerajaan yang disediakan, menjaga apa yang berfungsi dengan baik, dan membuat pelaburan kini yang akan membawa kepada sistem perubatan yang lebih cekap. Dia melakukan ini dalam lima cara: Pembelajaran, Ganjaran, mengumpulkan Mencegah dan Covering ". Pengumpulan dan Covering berkaitan terutamanya oleh pengurangan yang amat diperlukan dalam kos penjagaan kesihatan. Pembelajaran, Ganjaran dan Mencegah semua mempunyai potensi untuk meningkatkan kesedaran arus perdana perubatan semula jadi dan prinsip-prinsip kehidupan yang sihat.

The Wall Street Journal menjelaskan bahawa melalui Pembelajaran, Ganjaran dan Mencegah pelan pembaharuan penjagaan kesihatan Obama menangani pelbagai isu. "Satu pertiga daripada kos perubatan yang pergi untuk perkhidmatan yang terbaik yang tidak berkesan dan paling teruk yang berbahaya," kata Wall Street Journal. "Doktor dan hospital hari ini dibayar untuk pelaksanaan prosedur, bukan untuk membantu pesakit." "Dalam pasaran penjagaan kesihatan hari ini, kurang daripada satu dolar dalam 25 juga dengan pencegahan, walaupun perkhidmatan pencegahan - pemeriksaan berkala dan maklumat gaya hidup sihat - adalah antara perkhidmatan perubatan yang paling kos efektif di sekeliling," artikel itu berterusan. "Menjamin akses kepada perkhidmatan pencegahan akan meningkatkan kesihatan dan dalam banyak kes menjimatkan wang."

Masa Depan Perubatan Holistik dan Penjagaan Kesihatan Alternatif

Dalam usaha holistik pengamal penjagaan kesihatan seperti pengamal perubatan naturopathic, akupuntur, herba Cina dan doktor homeopati untuk menguatkan peranan mereka dalam menjaga rakyat Amerika yang sihat mereka perlu melibatkan diri. Rancangan Presiden Obama diharapkan akan membawa kedua-dua penyedia penjagaan kesihatan tradisional dan holistik bersama-sama untuk membina sebuah sistem penjagaan kesihatan yang menghargai pencegahan ke atas rawatan penyakit, menjadikan pendidikan kesihatan sebagai keutamaan dan memberi tumpuan kepada mencapai tahap tertinggi penjagaan pesakit. Ini memastikan perubahan yang besar dan Amerika lebih sihat pada masa akan datang.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar