Kamis, 10 Desember 2015

Terapi oksigen hiperbarik dan Perlindungan Sistem Imun

Terapi oksigen hiperbarik dan Perlindungan Sistem Imun

Sistem imun melawan semua jenis jangkitan dalam badan dan orang menggunakan rawatan oksigen hiperbarik untuk mendapat kelebihan daya saing daripada jangkitan ini. Peningkatan tahap oksigen dalam badan akan membantu mengekalkan kehidupan dan menyediakan tubuh dengan alat-alat yang diperlukan untuk menghindari semua jenis penyakit. Orang telah menggunakan terapi oksigen hiperbarik untuk memerangi kesan-kesan strok, serangan jantung, dan gangguan pencernaan. Udara Hyperbaric atau bertekanan yang 100 tulen mempunyai kualiti penyembuhan banyak dan orang menggunakan terapi oksigen hiperbarik untuk meningkatkan sistem imun.

Sistem imun dirangsang oleh peningkatan dalam bilangan sel-sel putih apabila mereka terdedah kepada diperkaya, persekitaran yang beroksigen. Tisu-tisu dalam badan, dan semua organ-organ tubuh badan dengan teliti tepu dengan oksigen tulen pada setiap rawatan. Apabila oksigen adalah di bawah tekanan, ia mempunyai keupayaan penyebatian organ-organ penting dengan oksigen, dan dengan itu, ini bertekanan keputusan sumber udara dalam proses penyembuhan lebih cepat. Orang telah menggunakan terapi oksigen hiperbarik untuk menyembuhkan luka terbakar di pusat-pusat rawatan, dan kemudian di persekitaran rumah. Kecederaan yang biasa kita jangka pemain sepak bola untuk mendapatkan pada hari permainan boleh sembuh dalam masa yang singkat dan paling atlet profesional menggunakan rumah sistem hiperbarik setiap hari.

Terapi oksigen hiperbarik membantu badan untuk sembuh dalam cara-cara lain juga. Ketepuan oksigen otot dalam badan juga akan menyebabkan badan untuk menghasilkan sel-sel darah merah. Tujuan utama sel-sel darah merah di dalam tubuh adalah untuk menghasilkan oksigen. Rawatan oksigen hiperbarik menggalakkan sistem imun dengan menambah kepada sistem pertahanan badan. Persekitaran yang oksigen diperkaya mempunyai keupayaan penyembuhan yang lebih cepat di samping menggalakkan penyembuhan untuk bahagian-bahagian badan tertentu pada masa yang sama. Jumlah oksigen meningkat boleh mencapai tulang, tisu dan bahagian-bahagian badan yang lebih cepat dan lebih berkesan apabila melawan jangkitan. Generasi sel darah putih pergi luar carta apabila terapi oksigen hiperbarik digunakan dengan kerap.

Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA) telah meluluskan terapi oksigen hiperbarik untuk rawatan banyak keadaan kesihatan dan beberapa daripada mereka telah mengancam nyawa. Orang yang mempunyai ulser diabetes, terbakar, keracunan karbon monoksida, strok, kanser, penyakit jantung mempunyai semua mendapat manfaat daripada menerima rawatan biasa. Persekitaran oksigen tulen mempercepatkan penyembuhan kepada sumber. Orang-orang yang menerima rawatan oksigen hiperbarik secara tetap telah berkata peningkatan dalam keseronokan seksual dan peningkatan tenaga dan stamina. Sel-sel otak dirangsang apabila terdedah kepada oksigen tulen, dan orang-orang yang mengalami kerosakan otak akibat kemalangan kereta dan strok telah menunjukkan tanda-tanda pulih ketika masih di hospital selepas menjalani rawatan di dalam bilik, oksigen hiperbarik.

Terapi oksigen hiperbarik menawarkan perlindungan sistem imun dan sumber oksigen menyelamatkan nyawa yang akan menyampaikan tekanan tinggi, oksigen tulen untuk pelbagai bahagian badan. Orang ramai boleh menyewa ruang hiperbarik terapi oksigen berasaskan bulan ke bulan atau pilih model dan membelinya untuk digunakan di rumah sepanjang tahun. Ramai pengguna telah mengulas bahawa kamar oksigen hiperbarik mempunyai operasi yang amat tenang yang sesuai untuk persekitaran rumah atau pangsapuri hidup. Unit hiperbarik dilengkapi dengan pemampat dan kuasa penawaran dan ekonomi untuk beroperasi.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar